Over Ons


Het kasteel van Warfusée, voormalige residentie van prinsbisschop Charles Nicolas d’Oultremont, door zijn broer Florent d’Oultremont in 1754 gebouwd,is een van de mooiste voorbeelden van de architectuur van België in de stijl van Lodewijk XV, een juweel van het zuiverste gehalte van de 18de eeuw.

Het hoofdgebouw met het weidse hoofdplein is aangelegd volgens een perfect harmonisch concept van ruimte, gebouwensymmetrie, beplantingen en kleuren.

Bovendien heeft het qua gebouw en interieur haast alle glans uit die periode behouden. Destijds heeft men beroep gedaan op vele talentvolle decorateurs en begaafde ambachtslieden. Daarvan getuigen het stucwerk van de kapel, de schitterende inkomhal met marmeren vloertegels, het trappenhuis met dubbele draai, de verschillende salons met wandtapijten, de eetkamer versierd met aan de muren handgeschilderde gravures. Talrijke collecties vullen het geheel nog aan : stijvolle meubels, portretten,kostbaar Chinees porselein, dit alles in een verfijnde architectuur.

Het bezoek aan het kasteel van Warfusée wordt uitsluitend aan groepen aangeboden en kan gecombineerd worden met verrassende bezienswaardigheden in de onmiddellijke omgeving.

Een deskundige gids begeleidt uw groep gedurende de ganse dag.